Ko otroka boli trebušček, je lahko problem le prebava

Veliko staršev se ustraši, ko otrok potoži, da ga boli trebušček, da gre za kakšno virozo, lahko pa se zgodi, da to ni to in da je problem le njegova prebava in ta se da hitro urediti, če le vemo, zakaj se gre.

Otroka najprej vprašamo, kako je z njegovim blatom, hitro nam bo povedal, da bomo lahko potem ocenili ali je mogoče zaprt, ali pa je kaj drugega. Moj otrok je pogosto zaprt in tako mu občasno dajem probiotike, da se mu prebava lepo uredi.

Meni so probiotiki super zadeva, tako za preventivo. Ne zavedamo se, kako pomembno je, da je naše črevesje zdravo, kajti vpliva na več stvari, kot pa si lahko sploh predstavljamo. Posebej naši malčki so občutljivi, res je, da pri njih okrevanje poteka hitreje.

Tudi pri nas je sin imel težave, njegova prebava kar nekaj časa ni bila v redu, pogosto je tožil, da ga boli trebušček, obiskala sem zdravnika, ki je priporočal veliko piti in seveda probiotike. Tisti dan sva res veliko pila in je pomagalo. Ne moreš verjeti. Potem pa sem mu 7 dni vsako jutro na tešče dajala probiotike, tako da se je njegova prebava uredila.

Sedaj mu ne dajem več probiotikov, ker ni potrebno, mu pa redno kupujem probiotične jogurte, ker vem, da je prebava po njih boljša in bolj zdrava.

Naše telo je kot stoj in moramo paziti, kaj jemo in kaj pijemo. Otroci se pozdravijo hitro, le paziti moramo, da določena težava ne traja dlje časa, ker če traja dlje časa, lahko postane resna. Jaz vedno takoj odreagiram, ko se otrok ne počuti dobro, pa če tudi je to samo prebava, ker vem, da je preventiva še kako boljša od kurative. Naj bodo naši malčki zdravi, veseli in razigrani. To je tisto, kar šteje in takrat vemo, da so zdravi.