Pedikerka mi je pozdravila vraščen noht

Začelo se je čisto počasi in mislila sem, da bo minilo, pa se je razvil vraščen noht in tako sem si ga skušala zdraviti sama. Spraševala sem za nasvet, kako ga pozdraviti in vsak mi je povedal nekaj, kar bi lahko pomagalo, tako sem se trudila vsak dan, pa ni pomagalo nič, vraščen noht je bil samo se slabši. 

Ker do zdravnika nisem hotela, da bi me napotil v bolnico, sem poskusila še s pedikuro, imela sem upanje, da bi lahko oni uredili zadevo. Po drugi strani pa bi lahko šla do zdravnika in bi vse bilo zastonj. No, pedikerka je takoj vedela, zakaj se gre, da gre za vraščen noht in takoj ukrepala tako kot mora. 

Za prvič mi je uredila zadevo, potem pa sem morala k njej še 4 krat. Ja, velikokrat in vedno je potrebno plačati. Človek se navadi, da so samoplačniške stvari najboljše in vsak je rad zdrav čim prej, tako si ljudje danes pomagajo večina s samoplačniškim zdravljenjem. 

Tako sem si jaz pozdravila vraščen noht, me je pa presenetilo, da sem jaz to sploh dobila, ker sem si vedno redno urejala nohte. Še sama ne vem, kako se je vse skupaj začelo in zakaj mi ni uspelo doma rešiti zadeve, ker sem že na začetku videla, da je vraščen noht in mi ni bilo jasno, zakaj bi jaz potrebovala zdravljenje, ker sem takoj opazila. Pa nisem mogla vraščen noht pozdraviti sama, vse skupaj je šlo samo naprej in se zakompliciralo.

Danes vem, da ko bom videla, da bi lahko imela vraščen noht, grem takoj do pedikerke in tako bo potreben samo en obisk in bo prst  v redu, ne pa sedaj, ko sem morala k njej 4-krat, ker sem bila trmasta in sem noht hotela rešiti sama. Je pa res, da vraščen noht res boli, ker do sedaj tega nisem verjela, da je to res tako zoprna bolečina.