Še kako prav pridejo plise zavese za podstrešna okna

Ker je hčerka zrasla in je njena majhna sobica bila očitno premajhna, saj je občasno prišel k njej tudi njen fant, se je moj mož odločil, da bo hčerki uredil podstrešno stanovanje z okni, ki bodo imela plise zavese, tako da bo imelo stanovanje dovolj svetlobe. Hčerka je imela eno šolsko potovanje in mož je vedel, da je 4 mesece ne bo domov, ravno prav, da bi jo za konec leta presenetil. Ko mi je povedal, kaj želi narediti, sem bila ponosna nanj, kajti katera mama pa si ne bi želela za svojega otroka najboljše.

Dela so se začela kar kmalu po hčerkinem odhodu, jaz sem skrbela za barve, pohištvo, plise zavese, vse kar ženska lažje izbere in ker je šlo še za hčerko, sem točno vedela, kaj je njej lepo in v katerih barvah in vzorcih se bo dobro počutila. Komaj sem čakala, da pride december in se hčerka vrne. To je bilo res veliko presenečenje. Ne morem vam povedati, kako lepo je bilo videti čisto novo podstrešno stanovanje, kako lepo so prišla strešna okna in plise zavese, res je nastalo pravo malo stanovanje v katerem bi lahko komot živel. Mož je gledal tudi na to, da je en kotiček bil namenjen majhni kuhinji in seveda je bila zgoraj tudi kopalnica. 

Že sam prihod hčerke po tako dolgem času je bil eno samo veselje, ko pa je hčerka videla novo stanovanje samo za njo, je jokala od veselja, tako zelo je bila ganjena, vsa ta strešna okna, plise zavese, lepo moderno pohištvo, vse to samo zanjo. Vse skupaj smo proslavili skupaj, tako njen prihod, kakor tudi stanovanje, najbolj všeč pa so ji bila ravno plise zavese, vedela je, da sem jih izbrala jaz, ker imava podoben okus. Sedaj bo imela končno svoj mir, ki ga tudi potrebuje.