Stres v vsakdanjem življenju

Ja, stres nas lahko uniči in prav je da ga obvladamo. Nekateri ga ne znajo, drugi pa ga sploh ne občutijo. Ljudje smo si različni, eni so flegmatiki, eno pa se sekiramo za vsako stvar in prav tem v življenju ni prav nič lahko. Jaz pravim, da je odvisno od karakterja. Sama sem nežna duša, ki me vse prizadene, zraven pa sem še perfekcionist, da mora biti vse narejeno popolno in ob pravem času. 

To je kombinacija, ki jaz pravim, da prikliče stres v tvoje življenje. Lahko sem samo hvaležna, da sem spoznala fanta, ki je čisto nasprotje meni. Tako mislim, da sem si z njim rešila življenje, čeprav sem se mogla kar pošteno navadit. On je flegmatik, vse dela počasi, nikoli ni problem tako velik, da se ga ne bi dalo rešiti.

Vsi se zavedamo, da slej ko prej zbolimo, če doživljamo stres na vseh področjih v svojem življenju, tako v službi, doma in še kje. Ljudje smo trdna in zdržljiva bitja, vendar na eni točki se zlomimo, takrat pa nam lahko stres naredi še kako veliko škodo glede na zdravje in če se takrat ne znamo spraviti skupaj, potem se nam ne piše nič lepega. 

Jaz se včasih usedem in za hip pomislim, kako srečna sem lahko, da imam takšno življenje kot ga imam, kajti počutim se kot, da bi mi življenje metalo pred noge pot po kateri bom lahko hodila, kot bi me imel nekdo neizmerno rad tam zgoraj in skrbel zame. Hvaležna sem za to in vem, da bi me stres uničil in da je pot po kateri hodim prava in zame. Želim si da ta pot traja in traja in da bom še naprej stopala po tej poti, stres pa naj ne bo nikoli prisoten v mojem življenju v takšni meri, da bi trpelo moje zdravje. Srečna sem in srečna bom.