Glukozamin in športno življenje

Celo moje življenje se spominjam ,da sem športnica. Tako sem v osnovni šoli pokazala talent za tek, ki me je kasneje spremljal do danes, le da danes jemljem zraven teka glukozamin, da skrbim za svoje zdravje. Ko si mlajši si enostavno zdrav, imaš polno energije, nikoli nisem razumela ljudi, ki so tekli in so se pritoževali nad bolečinami, danes pa sem že v tej zgodbi tudi sama. Pred leti, ko še nisem jemala glukozamin, so me začeli boleti sklepi, precej sem bila zaskrbljena in začeli so se obiski pri zdravniku.

Ni bilo nič tako hud narobe a so mi svetovali, da lahko kot preventivni ukrep pri obrabi hrustanca začnem jemati glukozamin, takrat sem to res upoštevala in lahko rečem, da je to bila najboljša odločitev zame. Če takrat ne bi šla do zdravnika, še danes ne bi jemala glukozamin in moje bolečine bi se sigurno stopnjevale, kajti nisem bila tako zdravstveno podkovana, da bi si znala pomagati sama, danes to vem in hvaležna sem za to.

Sem človek, ki rada vpraša za nasvet, če ga potrebujem, ne branim pa se tudi nasvetov, ki pridejo sproti, ne moreš vedeti stvari, če ne dovoliš, da ti jih ljudje povedo. Sama sem dostopna za vse, vsake toliko obiščem zdravnika in malo preverim svoje zdravje, kajti če ne jaz, kdo pa ga bo. Eno zdravje imamo in jaz ko toliko tečem, uživam glukozamin, ker vem, da je to zdravo zame, z leti pa bom sigurno potrebovala še kaj. 

Meni tek pomeni največ v življenju, tek ni zame, kar nekaj, ni samo tek, je še veliko več, da mi smeh, sprostitev, tek je moja motivacija in če ne bi pred leti začela jemati glukozamin ne vem koliko bi lahko danes še tekla, tako pa mi glukozamin pomaga, da ohranjam hrustanec zdrav in je moj tek brez bolečin in napora.