Igre na srečo za sprostitev in veselje

Danes imamo že kar pošteno težke dneve, še posebej, ko zakorakamo v čas službe in družine, takrat nam prav pride kakšna sprostitev, meni igre na srečo prinesejo prav to, da pozabim na skrbi.

Včasih so si ljudje krajšali čas drugače in bili so bolj skupni, tako so obstajale sosedove veselice, kjer so se družili, peli in plesali. Lahko je trajalo dolgo v noč in ljudje so bili pravi veseljaki, danes pa teh srečanj skoraj ni več, vsak si poišče nekakšen hobi, ki potem proba uživat v njemu. Jaz sem si našla igre na srečo in kolesarjenje.

Pri meni je bilo nekaj časa tako, da enostavno nisem imela niti minute časa zase, prvo sem delala v službi, doma pa so me čakali otroci, ki so zahtevali 100 % pozornost, hkrati pa sem morala postoriti še vsa gospodinjska dela. Lahko rečem, da sem tako živela skoraj 6 let. Prav čutila sem, da moram nekaj spremeniti, ker drugače bom znorela, enkrat sem videla en casino in takrat sem si rekla, da pa bi zvečer lahko šla za kakšno uro preizkusit igre na srečo, že zaradi tega, da bi se sprostila in bila malo sama, brez obveznosti, otrok in pospravljanja. 

Tako sem si vsak teden v petek vzela čas od 22h do 24h, da sem šla igrat igre na srečo, ta ritual, ki sem ga imela, mi je že prinesel dovolj veselja, saj sem čez teden prav čakala na to, da bom šla. TO je bilo zame dovolj, da sem nekaj pričakovala, da bom uživala. Moram reči, da igre na srečo nisem prej nikoli igrala in tudi sedaj jih nisem igrala tako dolgo ,da bi me zasvojile, prav nič nisem bila žalostna, če kateri dan nisem popolnoma nič zadela, samo da sem uživala.

Sedaj imam svoj čas samo zase in čez teden nisem več živčna in na robu živčnega zloma, ker mi igre na srečo prinesejo tisti moj čas, ko se poveselim in sprostim.