Kvalitetno bučno olje ima svojo ceno

Opazite razliko, ko si delate solato iz nekvalitetnega olja ali pa je bučno olje dobre kvalitete? Sama se imam za kar dobro kuharico in obožujem ravno te dodatke pri prehrani, ki naredijo jedem piko na i. Tako sem še kako pozorna, ko se gre za bučno olje, ker se zavedam, da je na trgu ogromne ponudbe, tako lahko dobiš, kot sama pravim zelo razrečeno olje, ali pa dobre kvalitete.

V našem kraju velikokrat na vrata potrkajo domači kmetje, tako od lokalnih kmetov kupujemo določeno hrano, ker imajo različne ponudbe, ker nekateri prodajo jabolka, drugi krompir, tretji spet bučno olje in semena, smo že navajeni, da od vsakega vzamemo nekaj.

Sama sem bila navdušena nad enim lokalnim kmetom, vedno sem od njega vzela bučno olje, jabolka, bučna semena, česen. Hvaležna sem bila, da je prihajal k nam, na kar pa me je enkrat pošteno razočaral, ker mi je ponudil en pralni prašek, katerega je prodajal od prijatelja, ko ga imel cel kamion. Takrat pa so se v meni prebudili občutki, da sem podvomila vanj in v njegove izdelke.

Od takrat naprej nimam več želje, da kupujem od njega, kajti če človek kar naenkrat prodaja nek pralni prašek iz kamiona, potem mu ne morem več verjeti, da so njegovi izdelki res njegovi. Tako ne verjamem več v bučno olje, čeprav sem vedno čakala nanj, če tudi mi ga je zmanjkalo. 

Ena sama napaka, ker imamo preveliko željo po zaslužku, nas lahko odnese. Ne more lokalni kmet, ki prodaja vse bio in eko kar naenkrat ponujati umetni pralni prašek. Rada bi mu to enkrat povedala, če se zaveda, da dela sebi slabo. Ljudje vidimo, meni njegovo bučno olje ni več všeč, zaradi praška, eden bi rekel bedarija, zame ni, jaz sem verjela njemu, sedaj ne verjamem več njemu, niti temu, da ponuja svoje bučno olje, pa še cena je previsoka.